HISTÒRIA

L’any 1997 mitja dotzena d’entusiastes dels vehicles clàssics es van unir i varen fundar els Amics dels Clàssics de Flaçà. Compartien la mateixa afició i es necessitaven els uns dels altres. Els va unir la dèria per les motos i els cotxes dels anys 60 i 70, amb els que ells varen créixer i que conduïren les generacions dels seus avis i pares.

A partir d’aquí el Club no va fer més que augmentar  i molts interessats es sumaren a la iniciativa. L’any 2000 van constituir i legalitzar l’entitat, sota la normativa de la Federació Espanyola de Vehicles Clàssics, FEVA.

A la tardor de l’any 1999 van organitzar la primera Sortida de la Festa Major. 16 cotxes van ser els privilegiats que participaren d’una diada que es repeteix any darrera any. Han recorregut les carreteres de les nostres comarques i han visitat les poblacions de Banyoles, la Bisbal, Avinyonet, la Cellera, Caldes de Malavella, Vilamalla, Sant Hilari Sacalm,  Cassà de la Selva, Llagostera  i  Girona.

plaça de l’Estació:  “Festa Major” 4a edició (2002)                camp d’esports: “Festa Major” 12a edició (2010)

Si bé les primeres edicions sortien de la plaça de l’Estació de Flaçà, degut a l’augment considerable de vehicles, des de l’any 2003  les verificacions, el parc tancat, l’esmorzar, briefing, la sortida i l’arribada es fan a la zona esportiva i al camp de futbol. La trobada s’acaba amb un multitudinari dinar al pavelló polivalent obert a tothom: 300 comensals, bon menjar, bon beure i per acabar ball amb músics en directe.                                              La 18a edició de la Sortida de la Festa Major es va fer el passat dia 15 d’octubre de 2016.

A l’estiu, durant el mes de juliol de l’any 2001, van organitzar  la 1a Sortida d’estiu, que anys més tard s’anomenarà la ”Ruta dels ports”. En aquest cas visiten pobles de la Costa Brava: l’Escala (Riells), Pals, l’Estartit (platja), Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Palamós (centre comercial), Platja d’Aro, Begur, l’Escala (la Clota), l’Estartit (centre comercial) i Palamós (la Fosca).

Sortida de Flaçà, itinerari d’anada fins trobar la població que els acull, pica-pica i tornar per unes altres carreteres fins a Flaçà. Una vegada arribats tots els participants, el clima estiuenc convida a fer un bon sopar a la fresca i després cremat i Havaneres.

El 17 de juliol de 2010, a més de celebrar la 10a edició i visitar la vila de Palamós, varen organitzar un acte molt especial, el “Memorial Tits”, en record de l’amic que l’estiu del 2009 els va deixar. Des de l’ 11a edició, aquesta trobada dóna especial interès a un vehicle que hagi estat important a les proves automobilístiques: l’any 2011  el Seat 124/1430,  l’any 2012 el Simca Rallye, l’any 2013 el Seat 127, l’any 2014 el Renault 5 Copa/GT Turbo, el 2015 el Porsche 911 i el 2016 l’Alpine-Renault.     L’any passat  es va  celebrar  la 15a edició  i  la mitja  part al centre de la població de l’Estartit. Aquest any, el 9 de juliol de 2016, hem anat a visitar la bonica platja de la Fosca de Palamós.

Una vegada consolidada la Sortida de la Festa Major i la Sortida d’estiu ”Ruta dels ports”,  durant  l’hivern del 2005/2006 decideixen que els feia falta una tercera trobada de cotxes que hauria de ser més exigent, de nit, amb fred i més llarga que les dues primeres. El mes de febrer del 2006 organitzen la 1a Ruta d’hivern “Els Mussols”, recorren 300 km,  van a la Garrotxa i el Ripollès pugen per Castellfollit, Oix, Baget, Camprodon, Capsacosta, les Encies, les Serres, Sant Pere i Santa Pelaia.

plaça de l’Estació:  “Els Mussols” 1a edició (2006)

A l’any 2007, durant la 2a edició de la Ruta recorren 250 km per les Guilleries i passant per les Encies, Osor, Sant Hilari, Collsesplanes, l’Enclusa, Viladrau, Coll de Gomara, Coll de Revell, Cladells llarg, Brunyola, Sant Pere i les Serres.

A la 3a edició de la Ruta d’hivern “Els Mussols” van al Alt Empordà, 260 km per Terrades, Darnius, la Vajol, Agullana, Campmany, Peralada,  Sant Pere de Rodes, Puig Pení, el Far d’Empordà, Siurana.

En aquest cas repeteixen la fórmula cada tres edicions, un any a la Garrotxa i Ripollès, un altre any a les Guilleries i un tercer any a l’Alt Empordà. Enguany han celebrat la 11a edició.

Les activitats no acaben aquí, organitzen “la cargolada” durant el mes gener per començar a posar fil a l’agulla  de cares a la nova temporada i el Sopar de Nadal pel desembre per tancar-la .

Anualment van a la Fira de Melianta, a la sortida d’Aiguaviva, al Rallye dels Volcans, a la Volta Empordanet, a la Festa del motor de Pals, a la Fira de Sils i la de Platja d’Aro , a l’AutoRetro de Barcelona, alguns privilegiats al “Rally Legend a San Marino”, i també des del 2003 cada any, juntament amb altres clubs, pugen un cap de setmana del mes de juny a Andorra.